ŠTRAJK U “LAZI LAZAREVIĆU”

 ŠTRAJK ZAPOSLENIH U SPECIJALNOJ BOLNICI ZA PSIHIJATRIJSKE BODESTI DR LAZA LAZAREVIĆ

Ovaj štrajk je zakazan za 16.Oktobar, 2009. godine. On je odraz dugotrajnog nezadovoljstva zaposlenih, o čemu su oni u više navrata obaveštavali zvanične institucije vlasti, kao i celokupnu javnost. Ako do sada niko nije našao za shodno da pomogne u rešavanju krupnih problema nastalih zbog politizacije vlasti u zdravstvu, SADA JE MINUT DO DVANAEST.

Radi vaše informacije ovim putem vam činimo dostupnim obaveštenje koje su objavili zaposleni o razlozima štrajka i štrajkačkim zahtevima, a zatim saopštenje koje je tim povodom iztao Savez sindikata lekara i farmaceuta Srbije u cilju podrške kolegama i saradnicima. Sudeći po težini situcije u kojoj se nalazi ova ustanova, pacijenti koji se ovde leče i svi oni koji rade u njoj, kao i po značaju koji ovaj štrajk daje kompletnom stanju u zdravstvu Srbije, možemo slobodno reći: Čestitamo vam na hrabrosti .www.silefar.com(Važne informacije).

S A O P Š T E N J E   S S L F S

 

 

 

POZIV ZA POMOĆ

 

Višegodišnja politika pritisaka na zaposlene u zdravstvu, počinje da pokazuje prve rezultate. Sistem zastrašivanja doveo je do popuštanja izdržljivosti žrtava javnog mobinga koga sprovodi Ministarstvo zdravlja preko svojih političih eksponenata – direktora, a sve radi opštih političkih i ličnih finansijskih interesa.
Zdravstveni sistem počinje da puca pa je, evo, najavljen i prvi štajk zaposlenih, u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.
Zato zahtevamo od Ministarstva zdravlja da se hitno ogradi od aktivnosti koje sprovodi direktor ove ustanove i saopšti svoj stav o ovakvom bahatom ponašanju rukovodioca. U protivnom ćemo ovo ministarstvo smatrati saučesnikom ovakvog ponašanja, kome je sklona većina menadžera u Srbiji, zbog čega su zaposleni dovedeni u položaj žrtve rukovođenja zasnovanog na robovlasničkim principima.

www.silefar.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s