SAOPŠTENJE SSLFS O EPIDEMIJI GRIPA

Polemika oko sprovođenja vakcinacije (SSLFS)

Saopštenje koje je izdao Savez sindikata lekara i farmaceura Srbije imalo je za cilj da ukaže na to da je, među ljudima stvoren panični strah od novog gripa, a da je još veći kada je u pitanju bezbednost novih vakcina koje treba da se distribuiraju u jeku epidemije. U cilju smirivanja situacije tražili smo da se ispoštuju zakonske odredbe u smislu prava pacijenta da bude obavešten.
Takođe smo želeli da predupredimo scenario Ministarstva zdravlja u kome bi za sve eventualne posledice snosio odgovornost izabrani lekar. Takođe želimo da ukažemo na činjenicu da po proglašenju epidemije gripa, niko nije objavio pojačan stepen pripravnosti drugih zdravstvenih ustanova osim domova zdravlja, čiji lekari očigledno predstvaljaju POTROŠNU ROBU.
Prema neformalnom istraživanju koje smo obavili među lekarima niko od kolega ne veruje da će Ministar zdravlja da primi pravu vakcinu,pa se zato svi doktori nude da ga lično vakcinišu kako bi bili sigurni da govori istinu.
Značajno je i to da se Draga Cvetić odmah javio da odbrani SVOG MINISTRA tako što je vršio pritisak na sve urednike i novinare da objave njegove čuvene papire o tome kako SLFS u Masarikovoj ne postoji.
Priču o nepostojanju Masarikove i grupi ljudi sa isteklim mandatima, inače intenzivno razrađuje ovih dana pozivanjem predsednika beogradskih osnovnih organizacija, pozivajući ih da im to potanko objasni i dokumentuje svojom lažnom dokumentacijom, koju je takođe već plasirao svim direktorima zdravstvenih ustanova u Srbiji. Ove osnovne organizacije našao je na izvodima iz Hypo banke, gde je korišćen račun za potrebe centrale u Masarikovoj, a koji je Cveki oteo uz saradnju sa Ministarstvom za rad i čuvenom Pegom iz DZ Rakovica.
Vrlo je indikativno to da je naš Ministar vidno uznemiren našim saopšenjem, pa ne može da odoli da spominje podele SLFS u javnosti. Samo neka nastavi da se meša u naše unutrašnje stvari i to će vrlo brzo dovesti do razotkrivanja cele afere!

Članak prenet sa web site-a www.silefar.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s