SKANDAL: Dete udario auto ispred Doma zdravlja, lekari nisu izašli da pomognu!-komentar na članak

Telegraf 01.05.2014g: Očevidac nesreće čitateljka Slađana ulazi po pooć u DZ Novi Beograd:pacijenti je upućuju na ordinaciju broj 3.

“Ulazim kod doktora čiji prozor direktno gleda na raskrsnicu, objašnjavam mu i pokazujem scenu, on ustaje pa se predomisli. Seda i kaže da mora dežurni lekar da izađe, ne može on.”

Komentar:

Kada se lekar iz ordinacije broj 3 digao, digao se zbog svoje savesti, a kada je ponovo seo, i rekao da se pozove dežurni, seo je jer:
1.ukoliko pruži pomoć detetu i detetu se nešto desi, porodica ga tuži da je pružio neadekvatnu pomoć jer je lekar opšte medicine, niko od očevidaca neće svedočiti u njegovu korist, on biva osuđen za nesavesno lečenje, odlazi u zatvor, a njegova deca nemaju od čega da žive.
2. ukoliko pruži pomoć detetu i napusti svoje radno mesto, politički postavljen direktor (ne odnosi se na ličnost aktuelnog direktora DZ, već na opšti princip isključivog političkog postavljanja direktora) ima alibi da mu da otkaz i nekog “podobnog “primi na njegovo mesto, niko od očevidaca neće svedočiti u njegovu korist, a njegova deca nemaju od čega da žive.
3. pacijenti u čekaonici su Slađanu uputili na lekara u ordinaciji broj 3,  jer su evidentno u deliću sekunde smatrali da je dobar i požrtvovan doktor(ne znam o kome se radi); kolega će, nažalost,svakako biti prozvan, direktor će ga kazniti,sudiće mu protiv Ustavno formiran sud časti lekarske komore, javno ga diskreditovati, njegova porodica će biti etiketirana.
Ma koliko ovo svima izgleda kao naučna fantastika, dešava nam se svaki dan.

Ako izlečiš pacijenta, pomogao mu je Bog, ako mu je lošije kriv je doktor. Ako pomogneš kriv si, ako ne pomogneš kriv si. Ti znaš da treba da pružiš pomoć najbolje što umeš, a državno nametnuta pravila ti to ne dozvoljavaju. Upravo o ovome smo pričali na zadnjoj konferenciji za štampu SLFSa krajem aprila ove godine.I zaboga miloga ljudi, osvestite se, ako mislite da većinski nismo dovoljno dobri, pomozite nam da budemo bolji, jer uskoro ni ono malo lekara koje je ostalo u zemlji neće smeti da vas leči!!!

A kolegi iz ordinacije broj 3 javno poručujem da može da nam se obrati za pomoć.

Advertisements

One thought on “SKANDAL: Dete udario auto ispred Doma zdravlja, lekari nisu izašli da pomognu!-komentar na članak

  1. Sramota je za državu koja dozvoljava da iskompleksirani i ništavni ljudi, uz pomoć društvenih mreža, doživljavajući sebe dovoljno vrednim da komentarišu one koji se bave najuzvišenijom profesijom, a na najpogrdniji način.
    Nažalost, svi ovi primitivni hejteri, koji bi” prebili, ubili, obesili” doktore koji rade svoj posao, upravo su oni koji svojim bahtim ponašanjem izazivaju konflikte svuda: na ulici, u porodici, u saobraćaju, a onda u vidu rulje dolaze na društvene mreže da linčuju i još malo besa istresu na one koji brinu o zdravlju ljudi.
    Eto zadatka novom Ministru zdravlja: mora da prekine ovo bezumlje i postane ministar svih zaposlenih u zdravstvu. U protivnom će i on biti na udaru istih onih koji bi svima da sude. Ugled lekarske profesije u Srbiji jedanas na najtežem ispitu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s